Salon fryzjerski usytuowany na parterze bloku mieszkalnego przy jednej z ulic w Pile. Wnętrze podporządkowane swojej funkcji, czyste kompozycyjnie, zaaranżowane z uwzględnieniem architektury budynku w którym się znajduje.

Witryna zajmuje jedną ze ścian na całej długości i układ stanowisk oraz ścianek działowych został pomyślany tak, żeby maksymalnie wykorzystać wpadające przez nią światło dzienne.

Wiodącym akcentem kolorystycznym jest drewnopodobna płyta laminowana z nadrukiem synchronicznym. Jako okładzina ścian i szaf stanowi kolorystyczny obrys pomieszczenia nadając przyjazny efekt w otwartej, jasnej przestrzeni. Całości dopełniają czarne akcenty takie jak elementy wyposażenia salonu, fotele i myjnie fryzjerskie oraz uchwyty meblowe i czarny lakobel.

Ta realizacja, jak i podobne dotyczące lokali użytkowych, wymagała skorzystania z mebli wykonywanych na zamówienie. Daje to możliwość zachowania jednolitych powierzchni wykończeniowych różnych elementów takich jak fronty szaf, okładziny ścian czy blatów oraz spełnienia wymagań podyktowanych ergonomią, dotychczasową praktyką i doświadczeniem Inwestorki.